سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آیا تعداد وام ازدواج و وام فرزند افزایش می یابد؟ | توضیحات صالح

رئیس کل بانک مرکزی درباره تغییر میزان وام ازدواج و کودکان در بودجه سال آینده گفت: تصمیم گیری در این زمینه به ما بستگی دارد، رقم نهایی در مجلس و دولت تعیین می شود. "

علی صالح آبادی درباره تغییر مبلغ وام ازدواج و فرزندان در بودجه سال آینده گفت: هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

وی تاکید کرد: در نظر داریم در لایحه بودجه سال آینده کل کمک هزینه تولد و ازدواج را افزایش دهیم اما میزان این کمک هزینه ها باید در مجلس و دولت تصمیم گیری شود.

او از مجلس خواست که هنگام بررسی لایحه بودجه، به سقف تسهیلات تکلیفی تعیین شده توسط بانک مرکزی برای نظام بانکی توجه کنند تا تسهیلات تکلیفی از این حد بالاتر نرود و خللی در امور بانکی ایجاد نشود.

طبق قانون بودجه 1401، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از 01‏/01‏/1397 بوده است، یک میلیارد و 200 میلیون (1.200.000.000) ریال و با دوره بازپرداخت 10 ساله است.

همچنین تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج های زیر 25 سال و زوجه های زیر 23 سال یک میلیارد و پانصد میلیون (1.500.000.000) ریال است.

لازم به ذکر است بر اساس قانون، پدران فرزندان متولد 1400/01/01 و حداکثر تا 2 سال پس از تاریخ تولد فرزند می توانند نسبت به ثبت نام در سامانه وام فرزند اقدام کنند که در این سامانه وام فرزند به پدر پرداخت می شود. برای هر کودک یک بار تولد فرزند امکان پذیر است.

مبلغ این تسهیلات برای فرزند اول 20 میلیون تومان، فرزند دوم 40 میلیون تومان، فرزند سوم 60 میلیون تومان، فرزند چهارم 80 میلیون تومان و فرزند پنجم 100 میلیون تومان است.


روسیه یا افغانستان؛ سرمایه گذار اصلی ایران در این دوران رکود کیس

با همه احتسابات سرمایه گذاری صورت گرفته از سوی روسیه در صنعت نفت و گاز ایران، همچنان این افغانستان است که آن هم تنها با رقم 149 میلیون دلار پیشتاز سرمایه گذاری در ایران است، در شرایطی که در سال‌های قبل این کشور با ارقام بالاتر نیز در جایگاه نخست در ایراان حضور نداشت.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از منفی شدن جذب سرمایه‌گذاری برای سومین سال پیاپی خبر داد.

این مرکز از رسیدن عدد «تشکیل سرمایه ثابت خالص» به عدد منفی 634/59 در سال 1401 گزارش داد که این به معنای خروج سرمایه و عدم تمایل یا توانایی بخش خصوصی، ناتوانی در جذب سرمایه‌های خارجی و ناتوانی در سرمایه‌گذاری‌های دولتی است.

در همین حال، اما نماینده ویژه ابراهیم رئیسی در امور افغانستان با اشاره به مشکلات بازدارنده برای سرمایه‌گذاری خارجی در ایران خبر داده است.

که در سال جاری نیمی از سرمایه‌گذاری‌های خارجی در کشور را اتباع افغانستان انجام داده‌اند.

حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس‌جمهور ایران در امور افغانستان طی سفرش به مشهد با اشاره به سهم 50درصدی سرمایه‌گذاری افغان‌ها در سال جاری در ایران خواستار استفاده از "ظرفیت بالای" سرمایه‌گذاران این کشور شد.

او پنج‌شنبه 24 آذر در گفتگو با خبرگزاری ایرنا گفت: «طی سال‌های قبل در مقطعی امارات متحده عربی 700 فعال اقتصادی افغانستان را از این کشور اخراج کرد که سرمایه این افراد حدود 30 میلیارد دلار برآورد می‌شد، اما متاسفانه ما در جذب این سرمایه ناکام بودیم.»

 انجمن فعالان اقتصادی افغانستان در خراسان رضوی میزان دارایی حال حاضر تجار و شرکت‌های افغانستانی فعال در این استان را حدود یک میلیارد دلار اعلام کرده است.

ایرنا نیز گزارش داده که اکنون یک‌ هزار و 600 شرکت متعلق به افغان‌ها در مشهد برای فعالیت اقتصادی مجوز رسمی فعالیت دارند.

کاظمی قمی شمار افغان‌های مقیم ایران را حدود پنج میلیون نفر عنوان کرده و خواستار نگاه "فرصت‌محور" به آن‌ها شده است.

او برخی اقدامات مانند انسداد حساب اتباع افغانستان در کشور را "ضربه بزرگی به مقوله جذب سرمایه‌های خارجی" خواند و گفت: «در خصوص جذب سرمایه‌های خارجی دچار مشکل هستیم.»

رکود سرمایه‌ گذاری خارجی در ایران

جذب سرمایه‌ گذاری خارجی در ایران سال‌هاست که با مشکل روبروست.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در 20 آذر ماه سال جاری نیز از رسیدن عدد «تشکیل سرمایه ثابت خالص» به منفی 59/ 634 در سال 1401 خبر داد.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس گواه این است که اگر فکری به حال موانع سرمایه گذاری نشود.

با خروج بیشتر سرمایه و رشد منفی شدیدتر اقتصادی مواجه خواهیم شد.

طبق آنچه در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس تحت عنوان «راهبرد اصلاح بودجه ریزی و محور‌های تحولی پیشنهادی در آستانه تقدیم لایحه بودجه 1402» منتشر شده آمده است: «براساس آمار فصلی سه ماهه اول 1401 مرکز آمار، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص 1/0 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش داشته است.

تشکیل سرمایه ثابت خالص در سه سال اخیر منفی بوده است.

در نهایت بر اساس روند‌های قابل پیش‌بینی تشکیل سرمایه ثابت ناخالص و استهلاک، تشکیل سرمایه ثابت خالص برای سال 1401 نیز منفی برآورد می‌شود.»

سرمایه گذاری ثابت خالص منفی است

در این میان باید توجه کرد که منفی شدن عدد سرمایه‌گذاری ثابت خالص به چه معناست و چه تبعاتی را برای اقتصاد ایران در پیش دارد.

مساله این است که روند پیش رو در درجه نخست هرگونه تغییری در مجموع سرمایه‌گذاری ثابت خالص به معنای تحت تاثیر قرار دادن تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی است.

گرچه در شرایط فعلی اقتصاد ایران فعلا مهمترین دغدغه رشد اقتصادی نیست.

تشکیل سرمایه‌ گذاری ثابت خالص مجموع سرمایه‌گذاری‌هایی است که بخش خصوصی و بخش دولتی انجام می‌دهند و هر چقدر آن‌ها تضعیف شوند، عدد سرمایه گذاری ثابت نیز کمتر خواهد شد.

در این بین بخش خصوصی که نقش مهمی را در شاخص تشکیل سرمایه ثابت خالص ایفا می‌کند.

اما در سال‌های گذشته به دلیل موانع بسیار داخلی، کاهش سرمایه در گردش، عدم حمایت دولت و همچنین تحریم‌های خارجی بخش خصوصی نتوانسته سرمایه‌گذاری‌های تاثیرگذار جدیدی را انجام دهد یا از انجام سرمایه‌گذاری‌های جدید عقب‌نشینی کنند.

از سوی دیگر خود دولت نیز به دلیل درآمد‌های کم و هزینه‌های زیاد هم سرمایه‌گذاری ویژه‌ای را انجام نداده است.

سرمایه‌ای که شکل سرمایه گذاری به خود نگرفت

همچنین درست است که مثلا رقم بودجه عمرانی کشور از نظر عددی بزرگ‌تر شده، اما به دلیل تورم، این رقم صرفا هزینه شده و شکل سرمایه‌گذاری به خود نگرفته است.

نکته دیگر این است که دولت برای تامین بودجه خود به سراغ بانک‌ها رفته که موجب ضربه زدن به بانک‌ها و جلوگیری از سرمایه‌گذاری جدید آن‌ها شده است.

از سوی دیگر ناظران رسیدن به این عدد را به معنای «خروج سرمایه و عدم تمایل یا توانایی بخش خصوصی، ناتوانی در جذب سرمایه‌های خارجی و ناتوانی در سرمایه‌گذاری‌های دولتی» تعبیر می‌کنند.

نه تنها کاهش سرمایه‌ گذاری خارجی که برای آن دلایل سیاسی و بها ندادن به سرمایه‌گذاران خارجی و عواملی مانند عدم ثبات اقتصادی، مشکلات دوتابعیتی‌ها و ناامنی اتباع خارجی در ایران، تحریم و تورم را برشمرده‌اند بلکه فرار سرمایه نیز مشکلی بر مشکلات افزوده است.

مسعود خوانساری، نایب‌ رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی در فروردین‌ ماه سال جاری با اشاره به خروج سرمایه‌گذاران داخلی از کشور، تشویق سرمایه‌گذاران خارجی برای ورود به ایران در این شرایط را ناممکن تلقی کرد.

خوانساری چاره را در «ایجاد ثبات اقتصادی، رفع موانع کسب و کار، تغییر قوانین بانکی، تک‌نرخی شدن و ثبات ارزی و مهم‌تر از همه رفع تحریم‌ها و بهبود روابط با دنیای خارج و به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای» عنوان کرد.

وقتی عدم احیای برجام چین را هم فراری داد

با این حال اکنون که سال 1401 به پایان خود نزدیک می‌شود نه تنها این درد چاره نشده بلکه مذاکرات هسته‌ای نیز به بن‌بست کشیده شده و به نظر می‌رسد این بن بست اکنون چنان جدی است که چین، اصلی‌ترین شریک تجاری ایران نیز فرار را بر قرار ترجیح داده و با رو آوردن به عربستان و امضای قرارداد‌های متعدد تجاری با این کشور عملا این پیام را ارسال کرده که نباید به افزایش سرمایه‌گذاری در ایران چشم امید بست.

این کوچ چین از شمال خلیج فارس به سمت جنوب آن البته نشانه‌های جدی در خود دارد.

باید توجه کرد که در این بین بحث جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی نیز اهمیت بالایی دارد.

با توجه به بن بست مذاکرات هسته‌ای، موضوع برجام و آثار اقتصادی آن علنا از دسترس خارج شده و از سوی دیگر تنها شریک خارجی ما یعنی چین نیز، در طول این سال‌ها به شکل واضحی سطح همکاری خود را با ایران کاهش داده است.

چینی‌ها اخیرا نیز با صدور بیانیه مشترک با عربستان، این پیام را به ایران ارسال کردند که نباید به افزایش میزان سرمایه‌گذاری از جانب آن‌ها چندان امیدوار بود.

به این موارد خروج سرمایه از کشور را نیز باید اضافه کرد که در سال‌های اخیر شکلی نجومی به خود گرفته است.

آمار متناقض درباره سرمایه گذاری افغانستان و روسیه

حال در این شرایط، اما باز آمار متناقض مطرح شده توسط طرفین موجب می‌شود که به ارقام محدود سرمایه گذاری نیز نتوان چندان اعتنا کرد.

آن چه باید در ابتدا به آن توجه کرد این است که حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه ابراهیم رئیسی در امور افغانستان می‌گوید که نیمی از سرمایه گذاری خارجی در ایران، امسال توسط سرمایه گذاران افغانستانی انجام شده، و در مقابل علی فکری، رییس سازمان سرمایه‌گذاری خارجی، اما خبر می‌دهد که روسیه، امارات، افغانستان، ترکیه و چین در رتبه‌های اول تا پنجم سرمایه‌گذاری هستند و بیش از 50 درصد سرمایه‌گذاری خارجی در ایران متعلق به روسیه است.

در آمار ارائه شده توسط رئیس سازمان سرمایه گذاری خارجی در واقع این روسیه است که سرمایه گذار اصلی است و نه افغانستان!

وزارت صمت افغانستان را سرمایه گذار اصلی می‌داند

 در 25 مهر ماه سال جاری گزارشی توسط وزارت صمت منتشر شد که بر اساس آن در شش ماهه نخست امسال حجم سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در بخش صنعت، معدن و تجارت نسبت به مدت مشابه سال قبل 82.7 درصد کاهش داشته و کشور افغانستان بیشترین حجم سرمایه‌گذاری را در کشور انجام داده است.

بر اساس این گزارش، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان می‌دهد که در شش ماهه امسال، 73 مورد سرمایه گذاری خارجی به ارزش 382 میلیون و 400 هزار دلار در بخش صنعت، معدن و تجارت تصویب شده که از لحاظ تعداد 7.5 و از نظر ارزش 82.7 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.

این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته 79 مورد سرمایه گذاری خارجی به ارزش دو میلیارد و 215 میلیون دلار در این بخش تصویب شده بود.

به لحاظ تعداد پروژه‌ها، سهم بخش صنعت 89، معدن هفت و تجارت چهار درصد بوده است. همچنین از این تعداد در بخش‌های صنعت، معدن و تجارت، 27 مورد در حال بهره برداری و مابقی در حال طی مراحل اجرایی است.

در این میان از بین 52 مورد سرمایه‌گذاری خارجی در این بخش، 24 شرکت با 100 درصد سهامدار خارجی، 34 شرکت بصورت مشارکتی با شرکای داخل (J.V) و 15 مورد به صورت مشارکت مدنی، بیع متقابل و BOT اجرا می‌شود.

در این میان، استان‌های فارس 41 درصد، خراسان جنوبی 21، خراسان رضوی 15، هرمزگان 12 و تهران 11 درصد از حجم سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در بخش صعت، معدن و تجارت را جذب کرده اند. سرمایه‌گذاری خارجی مصوب شامل کلیه درخواست‌ها اعم از سرمایه‌گذاری جهت ایجاد طرح‌های جدید، خرید سهام شرکت‌های موجود و همچنین سرمایه‌گذاری‌های خارجی در قالب ترتیبات قراردادی است.


آغاز فروش شبانه فوق العاده در یلدا

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: فروش فوق العاده معاملات ویژه شب یلدا با محوریت اتحادیه های آجیل و خشکبار، قنادی، میوه و تره بار و گل از 5 آذر لغایت 14 آذرماه برگزار می شود. 

قاسم نوده‌فراهانی اظهار کرد: در سال‌های پیش از مواجهه و مبارزه با شیوع کرونا، برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌هایی برای عرضه مستقیم کالاهای مربوط به بازار شب یلدا در سطح بازار انجام می‌‌‌شد.

امسال با پشت سر گذاشتن همه‌گیری بیماری کرونا و با همکاری اتحادیه‌‌‌ها و اتاق‌‌‌های اصناف سراسر کشور، فروش فوق‌‌‌العاده به صورت گسترده‌‌‌تری برگزار خواهد شد.

وی با تاکید بر تکریم ارباب رجوع تصریح کرد: از واحدهای صنفی و اتحادیه‌‌‌ها می‌‌‌خواهیم در صورت مراجعه مصرف‌کنندگان، کمال حسن برخورد و رسیدگی را داشته باشند تا الگویی برای سایر سازمان‌ها در ارتباط با مردم باشیم.

رئیس اتاق اصناف ایران همچنین گفت: گزارش‌‌‌های رسیده از اتحادیه‌‌‌ها و اتاق‌‌‌های اصناف مراکز استان نشان می‌دهد که کمبودی در کالاهای پرمصرف شب یلدا نداریم.

آنچه مهم است، برنامه‌‌‌ریزی برای استقبال واحدهای صنفی از شرکت در این طرح و نیز آگاهی مصرف‌کنندگان از اجرای آن است.

این طرح باید به نحوی اجرا شود که رضایت مردمی را جلب کند.

وی تاکید کرد: در صورت موفقیت در اجرای طرح فروش فوق‌‌‌العاده، در مناسبات مختلف خواهیم توانست از این قالب استفاده کنیم و دیگر شاهد برگزاری نمایشگاه‌‌‌های مناسبتی نباشیم.

علیرضا حسنی، نایب‌رئیس اتاق اصناف ایران نیز در این نشست گفت: با توجه به شرایط کنونی و کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان و رکود حاکم بر بازار، فروش فوق‌‌‌العاده می‌‌‌تواند بازار بهتری را رقم زند.

در این راستا از اتحادیه‌‌‌ها و واحدهای صنفی مرتبط با کالاهای پرتقاضای شب یلدا دعوت کرده‌‌‌ایم تا مشارکت گسترده‌‌‌ای داشته باشند.

وی افزود: لازم است مردم تاثیر برگزاری این فروش‌های فوق‌‌‌العاده را احساس کنند تا در مناسبت‌‌‌هایی مانند سال نو و تکرار چنین طرح‌‌‌هایی بتوانیم ضمن حمایت از واحدهای صنفی، کالا و خدمات را با قیمت مناسب و کمتری در اختیار مصرف‌کننده بگذاریم.

  مصطفی دارایی‌نژاد، رئیس اتحادیه بارفروشان تهران با تاکید بر فراوانی انار و هندوانه گفت: پرمصرف‌‌‌ترین اقلام در این صنف برای شب یلدا، انار و هندوانه است.

البته میوه‌‌‌های دیگر از جمله پرتقال، سیب، نارنگی و کیوی نیز فروش خوبی دارند. این اقلام به‌‌‌وفور در بازار تزریق شده است تا در عرضه به مشکلی برخورد نکنیم؛

بنابراین فراوانی وجود دارد. به‌عنوان نمونه، شب گذشته حدود 3‌هزار تن ورودی هندوانه داشتیم که تا 2‌هزار و 500تن تا ساعت 12ظهر فروش رفت.

در روزهای آتی نیز هندوانه به‌‌‌وفور عرضه می‌شود. در خصوص انار نیز تولید انار یزد، شیراز، ساوه، دماوند، کاشمر و... بسیار خوب بوده است و به جز شهرهایی که کمبود آب داشته‌‌‌اند، سایر شهرها افزایش تولید داشته‌‌‌اند.

رئیس اتحادیه بارفروشان تهران همچنین تاکید کرد: تولید سیب و پرتقال برای سال نو نیز کافی بوده و ذخیره‌سازی شده است.

بنابراین از دولت می‌‌‌خواهیم به عرصه ذخیره‌سازی سیب و پرتقال سال نو ورود نکرده و به اصناف اعتماد کند.

علی بهره‌‌‌مند، رئیس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی‌‌‌فروشی و کافه قنادی تهران نیز بیان کرد: اصناف برای کمک به دولت این بار نیز فروش فوق‌‌‌العاده گذاشته‌اند.

اما برای استقبال بهتر کسبه از مشارکت در این طرح، لازم است مشوق‌‌‌هایی در نظر گرفته شود.

در واقع اگر اصناف می‌‌‌خواهند به بزرگ‌تر شدن سفره مردم کمک کنند، لازم است مشوق‌‌‌هایی نظیر مشوق‌‌‌های مالیاتی برای واحدهای صنفی مشارکت‌‌‌کننده در طرح فروش فوق‌‌‌العاده در نظر گرفته شود.

اکبر شاهرخی، رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه تهران نیز گفت: اگرچه مبادی قانونی صادرات گل وجود دارد، اما با افزایش دلار، امروز شاهد قاچاق معکوس گل هستیم. این در حالی است که برخی دیگر از گل و گیاه هم به بازار ایران قاچاق می‌‌‌شوند.

وی افزود: قیمت گل، تابع دستور نیست و براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. در ماه‌‌‌های گذشته رکود شدیدی در بازار گل داشتیم اما به‌تازگی 30 تا 40‌درصد افزایش قیمت داشته است. برای مشارکت در طرح فروش فوق‌‌‌العاده، از واحدهای صنفی گل فروش خواسته‌‌‌ایم تا تخفیف 10درصدی اعمال کنند.

بهنام نیک‌منش، معاون بازرسی نظارت اتاق اصناف ایران نیز گفت: بازرسان اتحادیه‌‌‌ها و اتاق‌‌‌های اصناف برای نظارت بر نحوه عملکرد واحدهای صنفی مشارکت‌کننده در طرح فروش فوق‌‌‌العاده فعال شده‌‌‌اند و مردم نیز می‌‌‌توانند شکایات خود را در سامانه 124 ثبت کنند.

وی افزود: سال‌های گذشته، اصناف از برگزاری نمایشگاه‌‌‌های مناسبتی که از سوی شهرداری‌‌‌ها برگزار می‌‌‌شد، گلایه‌‌‌های شدیدی داشتند. امروز، مشارکت در تخفیف ویژه و فروش فوق‌‌‌العاده تجربه خوبی خواهد بود تا در ماه‌‌‌های آینده و با فرارسیدن ایام نوروز، نمونه‌‌‌ای از همکاری واحدهای صنفی در فروش فوق‌‌‌العاده را به دولت نشان دهیم.

احمد هاشم‌‌‌پور، معاون بازرسی و نظارت اتحادیه آجیل و خشکبار تهران نیز گفت: آجیل در بازار فراوان است و در تلاشیم با برگزاری فروش فوق‌‌‌العاده در آجیل‌فروشی‌‌‌ها، قیمت آن را برای مصرف‌کننده کمتر کنیم. وی همچنین از فراوانی بادام هندی در بازار با وجود ممنوعیت واردات خبر داد و گفت: با توجه به اینکه بادام هندی در کشور تولید نمی‌شود و از سوی دیگر واردات بادام هندی ممنوع است، هر آجیل‌‌‌فروشی، حتما بادام هندی دارد. این نشان‌‌‌دهنده حجم بالای قاچاق است؛

بنابراین منتظر تصمیم‌گیری سران سه قوه هستیم تا بتوانیم شاهد واردات رسمی بادام هندی به کشور باشیم و در این زمینه حمایت اتاق اصناف ایران را می‌‌‌خواهیم.

براساس گزارش اتاق اصناف ایران، مردم می‌‌‌توانند برای خرید و استفاده از مزایای فروش فوق‌‌‌العاده و تخفیف‌‌‌ها از آن دسته واحدهای صنفی که پوستر «فروش فوق‌‌‌العاده صنوف ویژه ایام شب یلدا» را نصب کرده‌‌‌اند، خرید کنند.

واحدهای صنفی متقاضی مشارکت در این فروش فوق‌‌‌العاده نیز برای اخذ مجوز مشارکت لازم است به اتحادیه صادرکننده پروانه کسب خود مراجعه کنند.


چاره ای جز اجرای الگوی کشت نداریم

 وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای ادامه کشاورزی بر اساس اقلیم ایران راهی جز الگوی کشت نداریم.

این کشت فراتر از قوا و فراتر از دستگاه است و می توانیم با همکاری با آن مقابله کنیم.

سید جواد ساداتی نژاد در جلسه پیگیری اجرای الگوی کشاورزی پیمانی افزود: تنظیم بازار محصولات کشاورزی سال گذشته به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد و پس از آن ارتقای یارانه ها را داشتیم.

این مراحل را طی کنید. وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: از 16 اسفند سال 1400 و شروع بحران غذایی جهان، کشورها دچار ضعف، صف و کمبود شدند و علاوه بر بحران جهانی، ارتقای یارانه ها را نیز داشتیم که یک امر عمده بود.

اصلاحات اقتصادی، اما هیچ صف و کمبودی در کشور وجود نداشت به همت کشاورزان و تلاش همکاران ما در سراسر کشور اتفاق نیفتاد.

ساداتی نژاد گفت: دست همه کشاورزان و پرورش دهندگانی را می بوسم که با وجود مشکلات فراوان برای تامین غذای مردم ایستادند.

وی با بیان اینکه راه دیگری برای ادامه کشاورزی بر اساس اقلیم ایران نداریم.

گفت: الگوی کشت در دنیا اعمال می شود و باید در ایران نیز اعمال شود که کار سخت و پیچیده ای است.

این کشت چندگانه است. قدرتمند و چند دستگاهی ما می توانیم همکاری را اداره کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در سال 1402 برای اولین بار یارانه الگوی کشت خواهیم داشت و برای این منظور ردیف بودجه مستقلی در نظر خواهیم گرفت که در آن مالیات محصولات کشاورزی در ردیف یارانه کشت لحاظ شود. 

وی با اشاره به اینکه کشاورزی قراردادی و الگوی کشت با هم همراه است.

افزود: برای تامین مالی به جز کشاورزی پیمانی راه دیگری نداریم، کشاورزی پیمانی باید توسط بخش خصوصی انجام شود.

اما حرکت اولیه آن توسط بخش دولتی برای رفع موانع انجام شد. 

بانک کشاورزی باید از بخش خصوصی و صنایع تبدیلی حمایت کند تا بتوانند با کشاورزان قرارداد ببندند.

وی با تاکید بر اینکه بدون کشت پیمانی نمی توان الگوی کشت را در کشور اجرا کرد.

تصریح کرد: 83 هزار میلیارد تومان خرید تضمینی گندم انجام داده ایم و برای اجرای کشت قراردادی گندم به 40 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که این میزان خرید تضمینی است.

در ابتدا در مورد سوال با تلاش معاونت برنامه ریزی و اقتصادی رئیس جمهور 15 هزار میلیارد تومان برای این کار آماده کرده ایم.

او افزود: فرماندهی واحد تولید و بازار باعث رونق تولید در کشور شده است.

به گفته رئیس‌جمهور «بزرگ‌ترین حمایت از مصرف‌کننده حمایت از تولیدکننده است»

در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی فرمانده هر دو بخش است که نتیجه آن را در پایداری تولید خواهیم دید.

مقام عالی وزارت با بیان اینکه تنظیم بازار به هوشمندی نیاز دارد و باید از اتحادیه‌‌‌ها در این امر کمک گرفته شود.

گفت: باید خرید تضمینی گوشت مرغ و گوشت قرمز مازاد را به اتحادیه‌‌‌ها محول کنیم تا در زمان نیاز گوشت و مرغ را به بازار عرضه کنند.

در صورت زیان ما به التفاوت آن توسط وزارت جهاد کشاورزی به اتحادیه‌‌‌ها پرداخت خواهد شد؛

همچنین تامین نقدینگی برای خرید گوشت و مرغ مازاد از طریق بانک کشاورزی و صندوق حمایت از بخش کشاورزی انجام خواهد شد.

وزیر کشاورزی افزود: زنجیره‌‌‌های تولید باید هوشمند شود تا بتوانیم بازار را رصد کنیم که در بحث مرغ در 6 استان کار را شروع کرده‌‌‌ایم و بر اساس آن باید تمام استان‌‌‌ها زنجیره تولید خود را هوشمند کنند.

ساداتی‌نژاد در رابطه با صادرات و ارتباط با همسایگان در استان‌‌‌های مرزی گفت: باید صادرات به همسایگان در استان‌‌‌های مرزی انجام شود که در این رابطه از مراکز تحقیقاتی، دانشکده‌‌‌های کشاورزی و شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان در استان‌‌‌ها کمک گرفته شود.

  مقام عالی وزارت با بیان اینکه سنددار شدن اراضی از پارامترهای ارزیابی استان‌‌‌ها و شهرستان‌‌‌ها خواهد بود.

باید به این امر سرعت دهیم، اظهار کرد: تا پایان سال 1402 رفع تداخلات اراضی باید به اتمام برسد و تا پایان دولت تمام اراضی کشاورزی صاحب سند شوند. 

او ادامه داد: ما دارای اتاق اصناف کشاورزی ایران هستیم و باید به آن توجه بیشتری شود.

باید در استان‌‌‌ها از اتاق اصناف کشاورزی کمک گرفته شود، این بخش ابزار دست مدیر در حوزه بازار است؛

همچنین حضور اتحادیه‌‌‌ها در کنار روسای سازمان‌ها باعث اعتماد مردم به این بخش می‌شود.

ساداتی‌نژاد تصریح کرد: اقدام مردمی برای تنظیم بازار مرغ قابل‌تقدیر بود.

اولین‌بار بود که مردم برای حمایت از تولید صف تشکیل دادند که نشان از اعتماد مصرف‌کننده به تولیدکننده است؛

باید با این نگاه به بخش اتحادیه‌‌‌ها و اتاق اصناف توجه ویژه داشته باشیم.

او با اشاره به اینکه باید اطلاعات بخش را به‌‌‌روز کنیم، گفت: رصدخانه کشاورزی باید بتواند به‌‌‌روز و دقیق از هر نقطه ایران اطلاعات و داده داشته باشد.

تا اطلاعات ما کامل نباشد در حمایت از کشاورز دچار نقص خواهیم بود.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای ارزان‌‌‌سازی غذا راهی جز بهره‌‌‌وری نداریم که توسط دانش و فناوری امکان‌‌‌پذیر است.

به دستور رئیس‌جمهور باید سبزی و صیفی را از فضای باز به گلخانه‌ها ببریم که به این منظور ما به 150‌هزار هکتار گلخانه در کشور نیاز داریم.

که تولید را 90 میلیون تن افزایش می‌دهد، در این زمینه به تسهیلات بیشتری نیازمند هستیم و باید بتوانیم آن را از طریق بخش خصوصی تامین کنیم.

ساداتی‌نژاد با تقدیر از عملکرد بانک کشاورزی عنوان کرد: بانک کشاورزی در سال 1401 برای تامین مالی خرید تضمینی گندم در 24 ساعت 15‌هزار میلیارد تومان برای کشاورزان واریز کرد.

که یک انقلاب بزرگ در سال‌های اخیر بود.

او ادامه داد: تولید علوفه را هم از فضای باز باید به مراتع کم‌‌‌بازده ببریم که ماموریت رئیس‌جمهور به وزارت جهادکشاورزی است.

مقام عالی وزارت با بیان اینکه یکی دیگر از ماموریت‌‌‌های ما تولید سالنی گوشت قرمز است، گفت: باید تولید گوشت از سنتی به صنعتی تبدیل شود.

باید پرواربندی دام سبک 90 روزه را پیش بگیریم که به اصلاح‌نژاد دام و تغذیه مناسب برای تولید 90 روزه دام نیازمند هستیم.

او افزود: در مدیریت با خلاقیت و نوآوری اقدام کنید و اهداف را با کمک اتحادیه‌‌‌ها و تشکل‌ها پیش ببرید.


کشف بنتلی منصوری

 منصوری، خودروساز آلمانی که متعلق به یک ایرانی است، از محصول جدید خود رونمایی کرد.

این خودرو نمونه اصلاح شده بنتلی کانتیننتال باز است و تنها یکی از آن تولید شده است.

به گزارش بی بی سی، منصوری از روشی غیر متعارف برای رنگ آمیزی خودرو استفاده کرد.

در خودروهای دو رنگ، کاپوت و سقف معمولاً رنگ‌های متفاوتی دارند.

اما منصوری برای هر طرف بنتلی خود رنگ متفاوتی را انتخاب کرد تا خودرو از یک طرف مشکی و از سوی دیگر زرد باشد.

قطعات ساخت کارخانه منصوری برای اسپرت شدن خودرو به بدنه خودرو اضافه شده است.

فضای داخلی خودرو شبیه کوپه است و تریم در هر طرف هم رنگ کوپه است.

منصوری موتور خودرو را هم تقویت کرده است. قدرت موتور به 750 اسب بخار افزایش یافته و حداکثر سرعت خودرو نیز 332 کیلومتر در ساعت است.

شتاب 0 تا 100 کیلومتر در ساعت بنتلی منصوری 3.3 ثانیه است. شرکت منصوری توسط یک مهاجر ایرانی به نام کوروش منصوری در سال 1368 تاسیس شد.

این شرکت با تقویت موتور و تعویض درب خودروهای لوکس را تولید می کند.

طراحی بیشتر برای مشتریان خاص سفارشی شده است.

منصوری قیمتی برای این خودرو اعلام نکرده است.

قیمت پایه گرانترین بنتلی کانتیننتال حدود 280000 دلار است.

پیش بینی می شود با تغییراتی که منصوری انجام داده و منحصر به فرد بودن خودرو، قیمت این خودرو چندین برابر شود.