سفارش تبلیغ
صبا ویژن

40 درصد درآمد نفت به صندوق توسعه ملی می رسد/ تداوم تخصیص قیر در

رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در حاشیه جلسه علنی روز دوشنبه 17 بهمن ماه شورای اسلامی به تشریح جزئیات جلسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1402 کل کشور پرداخت.

وی گفت: از ابتدای هفته پیشنهادات کمیته های تخصصی را به لایحه بودجه بررسی کردیم و طی این مدت سهم درآمدهای نفتی در بودجه مشخص شد.

وی افزود: در بررسی کمیسیون تلفیق، سهم صندوق توسعه ملی 40 درصد، سهم وزارت نفت 14.5 درصد، سهم مناطق محروم و کمتر توسعه یافته 3 درصد و سهم مناطق محروم و کمتر توسعه یافته تعیین شد. کل بودجه از محل فروش نفت 42.5 درصد تعیین شده است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس گفت: سهم همه دستگاه ها از درآمد نفتی به طور شفاف، شفاف و شفاف بیان شده است.

بنابراین اگر کسی بودجه را مطالعه کند، به وضوح می بیند که سهم وزارت نفت، توسعه ملی چقدر است. صندوق، مناطق محروم و هدفمندی یارانه ها.

زارع با اشاره به بند «ک» تبصره یک لایحه بودجه که به تامین منابع قیر دستگاه‌های اجرایی اشاره دارد.

گفت: در این بخش وزارت نفت مکلف شد معادل 25 هزار میلیارد تومان نفت خام از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت را در اختیار پالایشگاه‌ها قرار داده و به همین مقدار از ابتدای سال 1402 مواد اولیه قیر (وکیوم باتوم) در اختیار دستگاه‌های اجرایی موضوع این قانون قرار دهد.

البته باید گفت منابع پیشنهادی دولت در این بخش 19 هزار میلیارد تومان بود.


 


قیمت مواد اولیه قیر برای سال آینده مشخص شد

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1402 از تصمیم این کمیته برای تعیین نحوه مصرف مواد اولیه قیر در سال آینده خبر داد.

رحیم زارع در تشریح مصوبات امشب کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1402 گفت: کمیسیون تلفیق امشب وارد بررسی بندهای هزینه ای لایحه بودجه شد.

وی بیان کرد: کمیسیون تلفیق مصوب کرد در صورتی که درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز بیش از سقف بودجه باشد.

دولت موظف است 50 درصد از درآمد را به صندوق توسعه ملی برای تسویه بخشی از بدهی دولت و 5 درصد را به فرهنگی و فرهنگی واریز کند.

آموزشی و مابقی باید برای تقویت طرح های کسب دارایی های سرمایه ای یا پروژه های عمرانی استفاده شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه گفت: الزامات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بانک های تجاری به اصل و سود تسهیلات پرداختی به شرکت دولتی به وزارت نفت برای تامین مالی بالادستی نفت.

و پروژه های گازی در قالب قرارداد جدید فیمابین به مدت یک سال به تعویق می افتد و هزینه مکان یابی نیز به عهده شرکت ذینفع می باشد.

زارع افزود: بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق، وزارت نفت موظف شد 1000 میلیارد تومان از منابع داخلی و شرکت های تابعه زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری وزارت نیرو هزینه کند. در فرآیند ظرفیت سازی و توسعه فناوری ها و عملیات حفاری برای تخصیص استخراج معادن در آب های عمیق و سایر فناوری های آب.

وی گفت: یکی دیگر از مصوبات کمیسیون تلفیق درآمد حاصل از فروش مواد اولیه قیر از محل تحویل نفت خام به پالایشگاه ها تا سقف 25 هزار میلیارد تومان بوده که 48 درصد از درآمد به وزارت راه و شهرسازی می رسد.

توسعه، 20 درصد به بنیاد مسکن و 5 درصد به وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی، 17 درصد به وزارتخانه.

کشور و سازمان شهرداری ها و دهیاری ها 7 درصد به بسیج سازندگی، 2 درصد به وزارت جهاد کشاورزی و یک درصد به وزارت حراست و شرکت شهرک های صنعتی اختصاص می دهد.


سهم دستگاه های اجرایی مشخص می شود

سهم دستگاه های اجرایی مشخص می شود

رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1402 در تشریح جلسه کمیسیون مربوطه گفت: بررسی قسمت هزینه ای لایحه بودجه از امشب در کمیسیون تلفیق آغاز شد و پیشنهاداتی در این بند مطرح شد. تایید شده.

گزارش شور دوم بودجه 1402 هفته اول اسفند به صحن ارائه می‌شودوی افزود: کمیسیون تلفیق در جریان بند (ب) تبصره یک لایحه بودجه مصوب کرد.

در‌صورت تحقق درآمد مازاد بر سقف مقرر در ‌بند «ب» این تبصره، حداقل 50درصد درآمد حاصله بابت تسویه بخشی از بدهی دولت به صندوق توسعه ملی  و 5 درصد در سقف مقرر در این قانون با اولویت فصل امور فرهنگی و آموزشی، مابقی بابت تقویت اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در سقف مقرر این قانون هزینه شود.

زارع تصریح کرد: همچنین در کمیسیون تلفیق مصوب شد که مطالبات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بانک های تجاری مبنی بر اصل و سود تسهیلات پرداختی به شرکت دولتی به وزارت نفت برای تامین مالی نفت. و پروژه های تولید گاز در قالب قرارداد جدید با فی مابین به مدت یکسال به تعویق می افتد لذا هزینه جابجایی به عهده شرکت ذینفع می باشد.

وی ادامه داد: همچنین بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق وزارت نفت، مقرر شد ده هزار میلیارد (10.000.000.000.000) ریال از منابع داخلی شرکت های تابعه زیر مجموعه تحت هدایت و نظارت معاونت علمی ریاست جمهوری هزینه شود. و فناوری با همکاری وزارت انرژی حفاری در آب های عمیق و سایر فناوری های آب را در فرآیند توسعه فناوری و ایجاد قابلیت توزیع می کند.

زارع گفت: 25 هزار میلیارد تومان برای تامین قیر دستگاه های اجرایی در حوزه درآمد مصوب شد که امروز کمیته هزینه این مصوبه را در نظر گرفت، بنابراین 48 درصد از این قیر به وزارت راه می رسد و

شهرنشینی، 20 درصد پایه مسکن، 5 درصد برای آموزش و پرورش و دانشگاه، 17 درصد برای وزارت کشور و سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، 7 درصد برای بسیج، 2 درصد برای وزارت جهاد و کشاورزی و یک درصد برای وزارت کشور.


مقاومت شدید در مسیر صعود بورس / پیش بینی بازار بورس 5 دی

 وضعیت از همه نظر خوب به نظر می رسد. اما بازار سهام به زودی با مقاومت سرسختی روبرو خواهد شد که ممکن است برای مدتی بازار را منفی کند.

بورس تکلیف همه را تعیین کرد و نشان داد که قصد صعود دارد.

البته این بار روند صعودی بازار بیشتر از جهش های دو سال گذشته است.

این بار شاخص پتانسیل عبور از مقاومت 1.6 میلیون واحدی را دارد و ممکن است به 1.8 میلیون واحد و حتی 2 میلیون واحد برسد.

اما صعودها چندان آسان و سریع نخواهد بود.

بازار مقاومت هایی در مسیر خود دارد که باید بر آن ها غلبه کند، در بالا تثبیت شود و سپس دوباره به حرکت خود ادامه دهد.

نزدیک ترین مقاومت در شاخص کل، محدوده 1.60 تا 1.65 میلیون واحد است که عرضه قطعا افزایش خواهد یافت.

اما تفاوت این بار در نرخ دلار است.

افزایش نرخ دلار می تواند پتانسیل خوبی برای شکستن این محدوده مقاومتی باشد تا در نهایت بازار از این سد قوی در محدوده 1.6 میلیون واحدی خلاص شود.

سیگنال های مثبت از ارزش معاملات

در حال حاضر شاخص کل بورس به سرعت به این محدوده نزدیک می شود و باید دید روند معاملات در این محدوده مقاومتی چگونه خواهد بود.

بازار سهام باید در این منطقه با ارزش معاملاتی بالا حرکت کند که در حال حاضر سیگنال های خوبی می دهد و صعودی است.

روز گذشته ارزش معاملات خرد در بورس به بیش از 6800 میلیارد تومان رسید.

ارزش معاملات روز یکشنبه نسبت به روز شنبه حدود 300 میلیارد تومان افزایش یافت که رقم خوبی است.

اما ارزش معاملات باید به طور پیوسته افزایش یابد، به خصوص در روزهایی که شاخص از محدوده مقاومت عبور می کند.

دیروز قدرت خریداران واقعی 1.26 بود که عدد خوبی است. این نشان می دهد که خریداران همچنان حرف اول را در بازار می زنند و قوی تر از فروشندگان واقعی هستند.

شیب رشد سبک تر می شود

علاوه بر این، بخش ورود و خروج پول واقعی، ورود 200 میلیارد تومان پول جدید به بازار را به ثبت رساند که نشانه خوبی است.

جدا از اینکه مدتی است دارایی ها به بازار سرازیر شده اند.

میزان خروج پول از صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت نیز قابل توجه بوده است.

در چند روز اخیر حجم زیادی از این صندوق ها برداشت شده است که نشان می دهد سرمایه گذاران پول خود را برای سرمایه گذاری در بازارهای دیگر که یکی از آنها می تواند بورس باشد، برداشت می کنند.

با توجه به شرایط امروز می توان افزایش شاخص ها را فرض کرد اما با این تفاوت که عرضه ها بیشتر از روز گذشته خواهد بود و رشد بازار با شیب کمتری اتفاق می افتد.


پیش بینی بازار سهام امروز 5 ژانویه 1401

اکثر عوامل عملکردی بورس تهران مثبت هستند اما در این میان 3 سیگنال صعودی مهم در روندهای داخلی بازار دیده می شود.

بازارهای سهام از معاملات روز دوشنبه استقبال کردند زیرا شاخص های سهام در روز یکشنبه برای سومین روز متوالی رشد کردند.

برای پیش بینی بازار سهام امروز - دوشنبه 5 ژانویه - به روند بازار سهام در آخرین روز کاری نگاه می کنیم.

روز یکشنبه شاخص کل 25 هزار و 563 واحد رشد کرد و شاخص کل هم وزن 6 هزار و 479 واحد افزایش یافت. شاخص کل فرابورس نیز 229 واحد رشد کرد.

در پایان معاملات روز یکشنبه، 478 نماد افزایش قیمت و 177 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارتی 73 درصد از بازار افزایش قیمت و 27 درصد از بازار کاهش قیمت داشتند.

بیشترین افزایش قیمت

روز یکشنبه در بورس شرکت لیزینگ صنعت و معدن (ولصنم)، شرکت‌ فنرسازی زر (خزر) و شرکت هلدینگ دارویی سبحان (دسبحا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت قند شیروان (قشیر)، شرکت ریل پیداز سیر (حدیل) و شرکت مواد اولیه دارویی البرز بالک (دبالک) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت 

در بورس نمادهای وآذر (شرکت سرمایه گذاری توسعه آذربایجان)، وبانک (شرکت سرمایه گذاری هلدینگ توسعه ملی) و لخزر (شرکت پارس خزر) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند.

در معاملات فرابورس شرکت کشت و دامداری فکا (زفکا)، شرکت شهرسازی و خانه‎‌سازی باغمیشه (ثباغ) و شرکت قند چهارمحال (قچار) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

در معاملات روز یکشنبه 148 نماد با صف خرید و 16 نماد با صف فروش مواجه شدند.

ارزش کل صف های خرید با 2 درصد کاهش به 612 میلیارد تومان رسید و ارزش کل صف های فروش با 1 درصد افزایش به 254 میلیارد تومان رسید.

در پایان معاملات دیروز ارزش صف های خرید 397 میلیارد تومان بود و بازار با تقاضای بی رویه بسته شد.

در پایان معاملات نماد کویر (شرکت فولاد سپید فراب کویر) با صف‌ خرید 48 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای پایانی بازار قرار گرفت.

پس از کویر، نمادهای ولصنم (شرکت لیزینگ صنعت و معدن) و نوری (شرکت پتروشیمی نوری) بیشترین صف خرید را داشتند. 

در پایان معاملات، سه نماد صف فروش داشتند، و آذر بیشترین صف فروش را داشت و نمادهای زفکا و انرژی 2 در رتبه‌های بعدی بودند.

روز گذشته شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با عبور از کانال نیمه راه یک میلیون و 500 هزار واحدی به قله یک هزار و 563 هزار واحدی ادامه داد.

علاوه بر شاخص کل بورس، شاخص کل هم وزن نیز پس از عبور از سقف 450 هزار واحدی به روند صعودی خود ادامه داد و تا سطح 462 هزار واحدی صعود کرد.

در روزی که 73 درصد نمادها سبزپوش بودند، کگل پیشران شاخص بود و علاوه بر بیشترین اثر مثبت بر شاخص، بیشترین ورود پول حقیقی بازار را داشت.

ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی شرکت گلگهر (کگل) 79 میلیارد تومان بود. 

 پس از کگل، نمادهای تاپیکو، فولاد، غدیر، ومعادن، پارس، نوری، خودرو، شپدیس، کچاد، شتران، بوعلی، شبندر، خساپا، شستا و شپنا بیشترین اثر مثبت را بر شاخص داشتند. 

در جدول بیشترین ورود پول حقیقی نیز پس از کگل، نمادهای غزر، نوری، شپدیس، بوعلی، ومعادن، تاپیکو، وپاسار، خگستر، ولبهمن و شفن در رتبه‌های بعدی قرار داشتند. 

 در مجموع معاملات یکشنبه 198 میلیارد تومان پول حقیقی به بازار وارد شد تا برای دومین روز جریان پول به بازار مثبت باشد.

در دو روز اخیر در مجموع 576 میلیارد تومان سرمایه حقیقی به بازار وارد شده است.

همچنین در سه روز اخیر که شاخص صعود کرده، بیش از 71 هزار واحد بالا آمده است.

علاوه بر این، معاملات دیروز با مازاد تقاضای 390 میلیارد تومانی بسته شد.

جهش شاخص، ورود پول و مازاد تقاضا در پایان معاملات 3 نشانه مثبت مهم هستند که می‌تواند بازار امروز را سبز کند.