سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بازارهای مالی

بازار مالی بازاری است که در آن دارایی های مالی (اوراق بهادار) مانند سهام و اوراق قرضه خرید و فروش می شود. در بازارهای مالی، وجوه زمانی منتقل می شود که یکی از طرفین معامله، دارایی های مالی را خریداری کند. بازارهای مالی جریان وجوه را تسهیل می کند و در نتیجه سرمایه گذاری خانواده ها، شرکت های تجاری و موسسات دولتی را امکان پذیر می کند.

طبقه بندی بازارهای مالی در بورس اوراق بهادار

1-2. طبقه بندی بازارهای مالی

کالج کارگزاری بانک سامان

هر بازار مالی برای پاسخگویی به نیازهای خاص شرکت کنندگان در آن بازار طراحی شده است. به عنوان مثال، برخی از افراد ممکن است به سرمایه گذاری های کوتاه مدت و برخی دیگر به سرمایه گذاری های بلند مدت علاقه مند باشند.

برخی از سرمایه گذاران هنگام سرمایه گذاری ریسک بالایی را می پذیرند. در حالی که دیگران از خطر اجتناب می کنند. تعدادی از شرکا ترجیح می دهند زمانی که به پول نیاز دارند وام بگیرند، در حالی که برخی دیگر به فروش سهام روی می آورند. در نتیجه بازارهای مالی مختلفی برای رفع نیازهای مالی مختلف مردم ایجاد شده است.

بازارهای مالی را می توان بر اساس معیارهای مختلفی طبقه بندی کرد:

آموزش رایگان بورس

1. طبقه بندی بر اساس سررسید تعهدات مالی.

2. طبقه بندی بر اساس انواع دارایی ها.

3. طبقه بندی بر اساس مرحله عرضه اوراق بهادار.

در زیر به هر یک از این طبقه بندی ها خواهیم پرداخت.

طبقه بندی بر اساس سررسید تعهدات مالی

آموزش رایگان بورس

الف) بازار پول: بر اساس تعریف بازار پول، بازار پول، بازاری است برای معامله پول و سایر دارایی های مالی که جایگزین نزدیک پولی هستند که سررسید آنها کمتر از یک سال است. همچنین بازار پول را می توان بازار ابزارهای مالی کوتاه مدت با ویژگی کم ریسک عدم پرداخت، نقدینگی و ارزش اسمی بالا نامید.

تمرکز فعالیت در این بازار بر استفاده از ابزارهایی است که به افراد و کسب و کارها اجازه می دهد نقدینگی خود را به سرعت به مقدار دلخواه تبدیل کنند. ابزارهای بازار پول شامل اسناد خزانه (سه ماهه، شش ماهه یا یک ساله اوراق بهادار کوتاه مدت)، پذیرش بانکی (دستور پرداخت مبلغ مشخص در تاریخ مشخص)، گواهی سپرده (اخرین و مهمترین ، اوراق تجاری (نوعی اوراق قرضه کوتاه مدت با سررسید 270 روز یا کمتر)، قراردادهای خرید باز و دلار اروپایی.

کالج کارگزاری بانک سامان

مهمترین نهادهای این بازار عبارتند از بانک مرکزی، واسطه های مالی مانند بانک های تجاری و موسسات اعتباری غیربانکی، شرکت های تجاری، موسسات دولتی و عمومی، صندوق های سرمایه گذاری، کارگزاران و دلالان و در نهایت سرمایه گذاران.

ب) بازار سرمایه: بر اساس طبقه بندی بازار مالی بر اساس سررسید دارایی ها، بازار سرمایه به بازار معاملات ابزارهای مالی با سررسید بیش از یک سال و دارایی های بدون سررسید اطلاق می شود. این بخش از بازار مالی نقش مهمتری در جمع آوری پس انداز و تامین نیازهای سرمایه گذاری واحدهای تولیدی دارد. بازار سرمایه بسیار گسترده تر از بازار پول است و ابزارهای متنوع تری دارد.

آموزش رایگان بورس

بازار سرمایه بزرگتر از بازار پول است و در جمع آوری و تامین منابع لازم برای سرمایه گذاری در واحدهای مختلف تولیدی بسیار حائز اهمیت است. مهم ترین کارکرد بازار سرمایه در اقتصاد ملی تجهیز پس انداز و هدایت آن به سمت فعالیت های اقتصادی مولد است. علاوه بر این، تعیین قیمت وجوه و سرمایه، انتشار و تحلیل اطلاعات و تخصیص ریسک اقتصادی اغلب از وظایف این بازار است.

https://college.samanbourse.ir